Jagienki, Kamili, Korneliusza
Jesteś tutaj:
Start>Związek>Potrzebna pomoc dla Ukrainy

Potrzebna pomoc dla Ukrainy

Prezydium Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność" wczoraj rozpoczęło akcję charytatywną na rzecz ofiar, poszkodowanych i pokrzywdzonych na Ukrainie.

- Prezydium apeluje do instytucji, organizacji krajowych i międzynarodowych, szczególnie do Międzynarodowego Czerwonego Krzyża o zorganizowanie korytarza humanitarnego na Ukrainę. Społeczność międzynarodowa wobec rozgrywającego się dramatu ludzkiego w Europie nie może być obojętna - czytamy w apelu Regionu Świętokrzyskiego

„Solidarność” z wielkim zaniepokojeniem śledzi coraz bardziej dramatyczną sytuację na Ukrainie. - Bardzo dobrze, że polscy politycy zaczęli mówić w sprawie Ukrainy jednym głosem. Potrzeba w tej sprawie szybkich i zdecydowanych działań takich jak sankcje wobec władzy - powiedział Piotr Duda, szef KK NSZZ "S"

Apel w sprawie korytarza humanitarnego dla Ukrainy

www.solidarnosc.org.pl